Nieuws  
 

Virusmakers zullen op maandag 24 november extra actief zijn. Drie dagen voor de Amerikaanse feestdag Thanksgiving zal de malware-piek van dit jaar worden bereikt. Dat is althans de verwachting van PC Tools. Het security-bedrijf verwacht een herhaling van de situatie van vorig jaar toen virussen en internetaanvallen enkele dagen voor Thanksgiving hun hoogtepunt bereikten.
Voor veel Amerikanen vormt Thanksgiving het startschot voor het doen van inkopen voor de feestdagen. De verwachting is dat het aantal online shoppers dit jaar opnieuw zal stijgen. De kredietcrisis kan ertoe leiden dat meer mensen via internet op zoek gaan naar koopjes. Voor cybercriminelen die bank- en creditcardgegevens willen bemachtigen, is de komende maand dus een aantrekkelijke tijd om toe te slaan.

Security-expert Graham Cluley van Sophos is echter sceptisch over de voorspelling van PC Tools. "Dit is geen gewone kletspraat, het is gevaarlijke kletspraat", schrijft hij op zijn weblog. "Halfbakken voorspellingen over een dag in de toekomst waarop veel malware-aanvallen zouden kunnen plaatsvinden, hebben net zo weinig met wetenschap te maken als in een glazen bol kijken."

Volgens Cluley kunnen voorspellingen zoals die van PC Tools ertoe leiden dat mensen op de ene dag meer opletten dan op andere dagen. "En dat terwijl je natuurlijk op elke dag van het jaar op je hoede moet zijn."

 

Plaats op:
Datum: 20 november 2008
Bron: www.techworld.nl
Gerelateerde artikelen  
21-12-2018 Nieuws 1 op de 3 bedrijven geïnfecteerd door cryptominers
04-11-2008 Nieuws Apple wordt aantrekkelijker doelwit voor virusmakers
30-11-2011 Nieuws Norman Security Update: aanzienlijke daling van 'Fake AV'
15-05-2008 Nieuws Vista vatbaarder voor malware dan Windows 2000
11-12-2008 Nieuws OV Amsterdam nauwelijks bewaakt tijdens de feestdagen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
´┐Ż 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,79 seconden.