Nieuws  
 

Motiv, leverancier van innovatieve ICT-oplossingen, maakt vandaag bekend dat haar information security management system (ISMS) de ISO 27001:2005 certificering heeft verkregen. ISO 27001 is een standaard voor informatiebeveiliging die een aantal best practices formuleert voor informatiebeveiliging en een management systeem voor het beheer van informatiebeveiliging. De certificering onderschrijft dat Motiv aantoonbaar voldoet aan alle eisen die gelden voor informatiebeveiliging bij het verkopen en leveren van standaard en maatwerkoplossingen, inclusief de bijbehorende support services en managed security services.

De grondige externe audit van 14 processen, uitgevoerd door KEMA Quality in het vierde kwartaal van 2009, laat zien dat Motiv voldoet aan de strenge criteria van ISO/IEC 27001:2005 voor het opzetten, implementeren, gebruiken, beheren, aanpassen, onderhouden en verbeteren van een gedocumenteerd beheersysteem voor informatiebeveiliging (ISMS). Met de certificering toont Motiv aan dat het beveiligingsmechanismen heeft geïmplementeerd die waardevolle, vertrouwelijke en bedrijfskritische gegevens voldoende beschermen. Het auditrapport heeft met name lof voor de hoge mate van security awareness bij alle medewerkers van Motiv, het beveiligingsbeleid en de goede documentatiestructuur.

Vincent Kalkhoven, directeur operations van Motiv: "De ISO/IEC 27001:2005-certificering is gebaseerd op internationaal gerespecteerde regels en richtlijnen voor veilig en doeltreffend informatiebeheer. De externe en onafhankelijke audit van KEMA is een bevestiging dat Motiv de processen die dit ondersteunen goed onder controle heeft. Bij Motiv is beveiliging een essentieel onderdeel van alle diensten en producten die we leveren. Dit geldt zeker voor onze Motiv Managed Security Services. Klanten mogen daarom niets minder van ons verwachten dan een garantie dat hun informatie bij Motiv in veilige handen is. We zijn er trots op dat we dit nu ook met deze prestigieuze certificering aan kunnen tonen."

Plaats op:
Datum: 11 januari 2010
Bron: Motiv
Gerelateerde artikelen  
15-01-2018 Loopbaan Jurgen van der Meer nieuwe Directeur Operations bij Motiv
15-10-2007 Nieuws RSA benoemt Motiv tot Solution Partner in Nederland voor RSA enVision
20-02-2020 Nieuws Kaspersky behaalt ISO 27001 certificering
21-07-2009 Nieuws Motiv bouwt webportaal voor Nederlandse Vereniging van Banken
13-09-2018 Nieuws Motiv opent Nederlands modernste SOC in historisch pand
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,88 seconden.