Nieuws  
 

Axis, leverancier van netwerkvideo-oplossingen, brengt twee thermische camera's op de markt: de AXIS Q1910 en de AXIS Q1910-E. De camera's vormen een goede aanvulling op netwerkvideo-systemen die 24 uur per dag, 7 dagen per week moeten draaien. Door gebruik van warmtebeelden kunnen personen en incidenten met grote precisie waargenomen worden, ook bij slechte weersomstandigheden of als het donker is.

Integratie in moderne videosurveillance-systemen
"Klanten vragen steeds vaker naar thermische camera's om hun IP-Surveillance te verbeteren" aldus Edwin Beerentemfel, sales manager bij Axis Communications in Nederland. "Er waren nog geen thermische netwerkcamera-systemen op de markt en bestaande analoge thermische camera's zijn moeilijk te integreren in moderne videosurveillance-systemen. De AXIS Q1910/-E zijn de eerste thermische netwerkcamera's die wel goed te integreren zijn in ieder netwerkvideo-systemen."

Beelden op basis van warmte
Thermische camera's creëren beelden op basis van de warmte die een object, voertuig of persoon altijd uitstraalt. Hierdoor kunnen thermische camera's in het donker beelden leveren, waarmee verdachte activiteiten zijn waar te nemen. Ook kunnen thermische camera's onder slechte weersomstandigheden meer zien dan traditionele camera's. Ze kunnen bijvoorbeeld door nevel, stof en rook kijken.

De AXIS Q1910 is gemaakt voor binnengebruik en de AXIS Q1910-E, met een IP66-beschermingsgraad, is voor buitentoepassingen. "Beide thermische netwerkcamera's zijn geschikt om bestaande camera's aan te vullen voor het beveiligen van gebouwen en terreinen. Ze zijn ook inzetbaar bij het bewaken van snel- en spoorwegen, inclusief bruggen, tunnels en perrons", zegt Edwin Beerentemfel.

Kenmerken
Beide camera's beschikken over een 160x128 resolutie, 8.33 fps en een 17˚ beeldhoek. Bovendien ondersteunen ze H.264 en Motion JPEG, audio, locale opslag van beelden en Power over Ethernet. Intelligentie video is een belangrijk onderdeel van de thermische camera. De AXIS Q1910/-E beschikken bijvoorbeeld over een sabotagealarm, bewegingsdetectie en ondersteuning voor het AXIS Camera Application Platform.

De camera's worden ondersteund door videomanagement-applicaties binnen het Axis ADP programma en Axis Camera Station. Ze ondersteunen ook de ONVIF specificatie voor interoperabiliteit van netwerkvideo-producten. De camera's zijn vanaf januari 2010 verkrijgbaar.

Plaats op:
Datum: 18 januari 2010
Bron: Axis
Gerelateerde artikelen  
16-11-2011 Nieuws AXIS introduceert verbeterde thermische netwerkcamera’s
04-06-2013 Nieuws Axis introduceert ‘betaalbare’ thermische netwerkcamera
20-04-2010 Nieuws Axis introduceert camera's voor professionele videosurveillance
15-09-2010 Nieuws Axis introduceert nieuwe thermische netwerkcamera's
03-05-2007 Nieuws Axis introduceert kleine videoserver voor discrete videosurveillance
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ďż˝ 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,82 seconden.