Nieuws  
 

WatchGuard Technologies, leverancier van security-oplossingen, introduceert met de WatchGuard Quarantine Management Server (QMS) een nieuw wapen in de strijd tegen spam, phishing en malware. De Quarantine Management Server is een uitbreiding op de WatchGuard-reeks van oplossingen voor content security (XSC).

De WatchGuard Quarantine Management Server is met name interessant voor Managed Security Service Providers en middelgrote en grote business-organisaties. QMS is een intelligente, volledig geautomatiseerde en bovendien eenvoudig te gebruiken oplossing om gevaarlijke e-mail in quarantaine te plaatsen. Hiermee kunnen organisaties direct ongewenste mail en uitzonderlijk grote berichten naar een lokale quarantaine server plaatsen. De verdachte e-mails worden dus niet afgeleverd aan de geadresseerde, maar apart geplaatst zodat de e-mail eerst verder kan worden behandeld. De WatchGuard QMS voorziet hiermee in een separate en zeer goed beveiligde opslag voor gevaarlijke e-mail. Beheerders kunnen hiermee op een flexibele manier met verdachte e-mails omgaan. Deze manier van werken biedt een ongekend goede bescherming tegen spam, phishing en malware.

Door het gebruik van WatchGuard QMS hoeven IT-afdelingen de geïnstalleerde e-mail security gateways minder zwaar te belasten als het gaat om verwerkings- en opslagcapaciteit. De gevaarlijke e-mails worden immers apart opgeslagen om door de QMS-server te worden verwerkt. Hierdoor hoeven de e-mail security gateways deze e-mails niet zelf nader te inspecteren en krijgen ze meer capaciteit beschikbaar voor het inspecteren van binnenkomende e-mailberichten. De WatchGuard QMS kan verdachte berichten voor in totaal 180.000 gebruikers opslaan voor een periode van dertig dagen of meer. Deze ruime capaciteit betekent dat gevaarlijke e-mail niet simpelweg wordt weggegooid, maar eerst grondig kan worden geïnspecteerd. Het voordeel hiervan is dat bij nader inzien toch legitieme e-mailberichten niet verloren gaan, maar alsnog bij de geadresseerde kunnen worden afgeleverd. Hierdoor is de beveiliging tegen ongewenste e-mails drastisch verbeterd - zonder dat hiervoor een aanzienlijke uitbreiding van de capaciteit van de e-mail security gateways voor nodig is.

‘Doordat e-mail onmisbaar is geworden voor organisaties, is het ook een van de belangrijkste methoden geworden voor het binnenkomen van virussen, hackers en malware', zegt Marco Weeber, Regional Sales Manager Benelux van WatchGuard. ‘E-mail moet daarom extra goed worden beveiligd. WatchGuard biedt nu als aanvulling op onze XCS-reeks van oplossingen voor content security nu ook een quarantaine management server. IT-afdelingen krijgen hierdoor goede controle over e-mailberichten, waardoor de bescherming tegen gevaarlijke e-mails zeer goed is.'
 

Plaats op:
Datum: 10 mei 2010
Bron: WatchGuard
Gerelateerde artikelen  
08-06-2010 Nieuws WatchGuard biedt nieuwe appliances tijdelijk gratis aan
16-05-2006 Nieuws SecureComm distributeur voor WatchGuard in Nederland
16-05-2006 Nieuws SecureComm distributeur voor WatchGuard in Nederland
19-04-2011 Nieuws PQR sluit partnerovereenkomst met WatchGuard
11-06-2010 Nieuws WatchGuard waarschuwt voor online bedreigingen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,91 seconden.