Nieuws  
 

Beveiligingsbedrijf G4S heeft een nieuwe customer webportal gelanceerd waarmee klanten bestellingen kunnen plaatsen voor bijvoorbeeld waardetransporten, telrapportages en geldstortingen. De portal is volgens de Agile-methodiek ontwikkeld door IT-dienstverlener COOLProfs.

G4S is gespecialiseerd in outsourcing van bedrijfsprocessen in sectoren waar beveiligings- en veiligheidsrisico’s worden beschouwd als een strategische bedreiging. De afgelopen jaren zegt G4S een transitie te hebben doorgemaakt van intern gericht bedrijf naar een organisatie die nadrukkelijk kijkt naar de ontwikkelingen in de markt. En daarmee naar de wensen van de klant. Zelfredzaamheid is volgens G4S zo'n wens.

Agile-methodiek

COOLProfs ontwikkelde de portal op het ontwikkelplatform OutSystems en aan de hand van de Agile-methodiek. Volgens Paul van der Knaap, Commercieel Directeur G4S voor Nederland en België, is de manier waarop de Agile-methodiek is toegepast, bepalend geweest voor het succesvolle verloop van het project: ‘COOLProfs heeft ons echt bij de hand genomen. Ze zaten hier intern en vanaf het begin was er sprake van intensief contact, zowel over de functionaliteit als over wat er van elkaar werd verwacht om een goedlopend proces te garanderen.’

Een andere succesfactor was de harde deadline waar het project mee te maken had. Dit zorgde er ten eerste voor dat G4S de benodigde resources vrijmaakte. Ten tweede was er door de deadline altijd de focus op het eindresultaat. Voortdurend werd de afweging gemaakt wat het belangrijkste was om te bouwen in welke fase van het project. En dit is helemaal hoe Agile het voorschrijft. Bovendien was er tijdens het project volop betrokkenheid van gebruikers. Mede op basis van hun wensen en eisen is de portal ontwikkeld.

Binnen budget

Het resultaat is een portal die binnen tijd en budget is opgeleverd en waar klanten eenvoudig orders kunnen plaatsen en vragen kunnen stellen. Van der Knaap: ‘Bij een traditioneel ontwikkeltraject loopt de spanning tegen het eind, wanneer het complete systeem in één keer moet worden opgeleverd, op tot ongekende hoogte. Bij Agile is dat anders, daar werk je geleidelijk naar het eindresultaat toe, kun je tijdens het project gemakkelijk bijsturen en veranderingen doorvoeren en worden telkens delen werkende software opgeleverd. Aan het eind van de rit weet je dus zeker dat je een systeem krijgt dat werkt en is zoals je bedoeld had.’ De portal levert G4S naast tevreden klanten tevens een enorme efficiëntieverbetering op; minder druk op de Customer Service Desk en automatische orderafhandeling dankzij een rechtstreekse koppeling van de portal met de back-office.

Plaats op:
Datum: 28 november 2012
Categorie: Technologie & Innovatie
Gerelateerde artikelen  
11-03-2020 Nieuws Workfront marktleider in IDC Work Management
25-06-2011 Nieuws Securitas ontwikkelt employee portal
25-07-2006 Nieuws Innovatieve St. Bernard’s partner-portal online.
02-12-2009 Nieuws HIG vernieuwt infrastructuur SMC alarmcentrale
07-01-2010 Nieuws Siemens levert ICT en security voor Nuon Magnum centrale
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,9 seconden.