Nieuws  
 

AGT International introduceert tijdens 3FM's goede doelen actie Serious Request haar UrbanShield Safe City-systeem in Enschede. Dit systeem ondersteunt politie en andere hulpdiensten real-time met oplossingen om de openbare veiligheid te waarborgen.

Het UrbanShield-systeem biedt gebruikers zoals politie en hulpdiensten via een GIS-applicatie (geografisch informatiesysteem) een real-time situationeel overzicht van het hele gebied, inclusief de locatie van de diverse hulpdiensten, zoals politie, brandweer, stadsbeveiligers en een aantal particuliere beveiligers.  Alle hulpverleners worden uitgerust met een GPS-zender zodat hun positie voortdurend zichtbaar is op een speciaal vervaardigde 3D-kaart van het gebied waar het Serious Request evenement plaatsvindt en direct naar risicolocaties gestuurd kunnen worden.

Pieter Christiaan van Oranje, directeur van AGT International in Nederland, licht toe: “Hulpdiensten moeten snel en doelgericht kunnen optreden om ordeverstoringen bij evenementen als deze te voorkomen. Met UrbanShield kunnen ze de effectiviteit van hun handelen maximaliseren. AGT International is verheugd de stad Enschede en de Veiligheidsregio Twente te kunnen bijstaan tijdens Serious Request en daarbij de nieuwste tools en technieken te tonen die hulpdiensten helpen bij hun taken en het handhaven van de rust en veiligheid in de stad.”

Wilma van Raalte van de Veiligheidsregio Twente: “Tijdens Serious Request verwachten we grote aantallen bezoekers in Enschede. We willen ervoor zorgen dat deze mensen het evenement op een veilige en plezierige manier kunnen beleven. Daarom zijn we blij dat we over de nieuwste technologische oplossingen kunnen beschikken om dat mogelijk te maken. UrbanShield is een innovatief systeem waarmee we posities van hulpverleners direct kunnen signaleren en volgen, zodat we adequaat kunnen optreden.”

Het systeem zal nog tot 24 december gebruikt worden.

Plaats op:
Datum: 20 december 2012
Categorie: Technologie & Innovatie
Bron: AGT International / AGT Netherlands
Gerelateerde artikelen  
06-10-2011 Nieuws AGT Netherlands: nu stap maken in aanpak rampen
02-03-2009 Nieuws Invoering nieuwe tweetonige sirene
25-02-2009 Nieuws Studenten doen onderzoek naar inbraken Enschede
05-11-2009 Nieuws Stadion FC Twente beveiligd met Nedap AEOS
27-01-2009 Nieuws Ramp bij Amsterdam
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,93 seconden.