Nieuws  
 

De alarmcentrale van G4S kan sinds kort live videobeelden van overvallen en inbraken doorsturen naar de politie. Live View heet deze nieuwe dienstverlening.

Als een winkelier of horecaondernemer het alarm activeert, beoordeelt een speciaal opgeleide centralist van G4S eerst via camera’s de actuele situatie. Zonodig stuurt hij de beelden direct door naar de meldkamer van de politie. De centralist verschaft bovendien de informatie die nodig is voor een effectief optreden.

Live View is een initiatief van de politie en het ministerie van Veiligheid & Justitie. Doel is het vergroten van de pakkans van met name overvallers. Doordat gebruik gemaakt wordt van videobeelden, is de kans op nodeloos alarm zeer klein. Eerst kijkt een van de hiervoor getrainde centralisten van de alarmcentrale van G4S wat er aan de hand is, hoeveel overvallers er zijn en wat er aan de hand is. Vervolgens stuurt hij de beelden en andere relevante informatie zo snel mogelijk door naar de meldkamer van de politie, die daar met de hoogste prioriteit op reageert.

Haarscherpe beelden

De vraag is natuurlijk of de bewakingsbeelden van voldoende kwaliteit zijn voor een betrouwbare beoordeling. “Dat is steeds vaker het geval”, zegt Michael Schrameijer, die business unit directeur is van de alarmcentrale van G4S. “Wij adviseren tegenwoordig hoogwaardige HD-videosystemen, die haarscherpe beelden produceren. Maar ook bestaande systemen zijn in de regel goed te gebruiken. Wij werken met het videomanagementplatform GEN Video, dat de meeste typen en merken camera’s ondersteunt. GEN Video is weer gekoppeld aan de alarmapplicatie Genesis. Met deze combinatie is een betrouwbare en effectieve verwerking van overvalmeldingen mogelijk."

Plaats op:
Datum: 20 december 2012
Categorie: Technologie & Innovatie
Bron: G4S Beveiliging B.V.
Gerelateerde artikelen  
04-02-2013 Nieuws Alarmcentrale Stanley Security aangesloten op Live View
23-05-2013 Nieuws Presentatie ‘Live View; Achter de Schermen’ tijdens SSA
20-12-2006 Nieuws Bijzonder CCTV project 'Waterlandplein' Chubb
23-02-2010 Nieuws KPN voorziet bussen van live camerabeveiligingsdienst
05-12-2008 Nieuws Politie kan live overvallen volgen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 9,48 seconden.