Nieuws  
 

Klanten van de particuliere alarmcentrale van Stanley Security Solutions zijn sinds begin dit jaar  aangesloten op Live View,  een videosysteem dat ervoor zorgt dat de politie via bewakingscamera’s direct kan meekijken bij overvallen en plof- en ramkraken.  

Zo zijn de eerste geldautomaten van ABN AMRO inmiddels aangesloten op het systeem.

Live View is een programma van de politie en het ministerie van Veiligheid en Justitie om overvallen live in beeld te brengen. Beelden van bewakingscamera's worden bij een overval meteen doorgezet naar de politie. Die heeft zo cruciale informatie over de situatie en kan sneller en effectiever reageren.

Bovendien wordt zo bewijs verzameld en vastgelegd. Voor klanten van Stanley Security Solutions betekent dit dat als het alarm- en camerasysteem is aangesloten op de alarmcentrale, de live-videobeelden van een overvalsituatie direct naar de Meldkamer van politie, brandweer en GGD kunnen worden verstuurd. Deze doormelding gebeurt nadat een operator heeft beoordeeld of het om een echt of vals alarm gaat. Er is dus geen directe koppeling tussen de politie en het netwerk van de betreffende winkel of het bedrijf.

Terugdringen aantal overvallen

De politie maakt al sinds juni 2012 gebruik van Live View en op 10 januari jl. werd de eerste van honderd geldautomaten van ABN AMRO via de alarmcentrale van Stanley Security Solutions aangesloten op dit systeem. Minister Opstelten van Veiligheid & Justitie en bestuursvoorzitter Gerrit Zalm van ABN AMRO waren hierbij persoonlijk aanwezig en onthulden ook direct de speciale Live View sticker.

Hoewel voor de ABN AMRO de focus vooral op het voorkomen van plof- en ramkraken ligt, past Live View binnen het hele pakket aan maatregelen dat het kabinet neemt om het aantal overvallen terug te dringen. Het gaat om zeer ernstige delicten - vaak met veel geweld - die een grote impact hebben op de slachtoffers en hun omgeving. 

Plaats op:
Datum: 4 februari 2013
Categorie: Technologie & Innovatie
Bron: Stanley Security Solutions Nederland
Gerelateerde artikelen  
20-12-2012 Nieuws G4S stuurt live videobeelden naar politie
23-05-2013 Nieuws Presentatie ‘Live View; Achter de Schermen’ tijdens SSA
23-05-2013 Nieuws Opstelten geeft aftrap campagne tegen overvallen tankstations
05-12-2008 Nieuws Politie kan live overvallen volgen
23-02-2010 Nieuws KPN voorziet bussen van live camerabeveiligingsdienst
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,9 seconden.