Nieuws  
 

Kostbare auto’s beschikken tegenwoordig standaard over ‘tracking & tracing’. Hiermee is het voertuig na diefstal vanuit een meldkamer razendsnel op te sporen. G4S stelt sinds kort een variant van deze technologie beschikbaar voor personen op risicovolle locaties. Het gaat om Global Tracking. Met name geschikt voor expats.

Met de nieuwste tracking & tracing-apparatuur voor voertuigen is precies vast te stellen wat de daadwerkelijke route is van de auto, evenals het rijgedrag van de chauffeur, afwijkingen van de voorgeschreven route en zelfs hoe het met de staat van de auto is gesteld. De apparatuur wordt bovendien steeds betrouwbaarder en vooral ook kleiner.

Sinds kort is zelfs een smartphone voor tracking & tracing te gebruiken. Daarmee is het onder andere mogelijk om personen op risicovolle locaties te beveiligen.

“Bedrijven maken zich in toenemende mate zorgen over hun werknemers in landen als Algerije, Libië of Nigeria”, zegt business development manager Marc Rensing van G4S. “Waar bevinden onze expats zich precies? En verkeren ze niet in gevaar? Kunnen zij alarm slaan als het nodig is? En wie kan dan hulp bieden?”

Collega's in de buurt

G4S biedt deze bedrijven sinds kort de mogelijkheid om nauwkeurig te volgen waar de werknemers zich bevinden. Als iemand via zijn smartphone alarm slaat, ziet de meldkamercentralist in één oogopslag of er collega’s in de buurt zijn die kunnen helpen. Mensen kunnen overigens ook de functie uitzetten.

Volgens de business development manager is Global Tracking ongekend populair. “Voorheen wist je als bedrijf hooguit in welke stad en welk hotel een werknemer verbleef. Nu kan je tot op enkele meters nauwkeurig zijn positie bepalen. We hebben zelfs een koppeling met Google Street View. Als de locatie in Street View is opgenomen, zien we direct de omgeving van de persoon die alarm geslagen heeft.”

Meeluisteren

De enige voorwaarde is dat er bereik van een netwerk voor mobiele telefonie is. Anders is er een satelliettelefoon nodig.

Een centralist beschikt bij een noodoproep over alle procedures die nodig zijn om een alarm adequaat op te volgen. Het systeem werkt wereldwijd. Afhankelijk van de locatie wordt bepaald naar welke meldkamer alarmeringen gaan en welk opvolgingsprotocol daar bij hoort. Dat kan ook een meldkamer zijn van het bedrijf waarvoor de persoon werkt. De centralist kan na activering van het alarm via de telefoon meeluisteren naar wat er op de locatie gebeurt.

Global Tracking is op de eerste plaats ontwikkeld voor werknemers in risicovolle landen. Maar het is volgens Rensing natuurlijk ook geschikt voor mensen die in hun eentje gevaarlijke werkzaamheden uitvoeren. Waar geen contact met gps-satellieten is, zoals in een gebouw of tunnel, kan de locatie via een wifi-netwerk of gsm-zendmasten worden bepaald.

Plaats op:
Datum: 7 februari 2013
Categorie: Technologie & Innovatie
Bron: G4S Beveiliging B.V.
Gerelateerde artikelen  
20-12-2012 Nieuws G4S stuurt live videobeelden naar politie
31-10-2013 Nieuws Wim Bosman C.E.E. B.V. start high security service
16-03-2007 Nieuws Delta Lloyd ondersteunt keurmerk vaartuigbeveiliging watersport
04-02-2013 Nieuws Alarmcentrale Stanley Security aangesloten op Live View
23-02-2010 Nieuws KPN voorziet bussen van live camerabeveiligingsdienst
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,9 seconden.