Nieuws  
 

Leverancier van netwerkcamera’s Axis Communications komt met een zogenaamd Social Media concept als aanvulling op videobewaking. Retailers kunnen hiermee hun producten bewaken, maar het biedt ook mogelijkheden om met klanten te communiceren.

Hoe gaat het in zij werk? De camera wordt gemonteerd op een plek in de winkel waarmee de klant een opname of video van zichzelf kan maken en kleding past. De opnames die de camera maakt, kan de consument posten op het eigen sociale netwerk. Vrienden kunnen live commentaar geven op deze beelden, alsof ze zelf aanwezig zijn in de winkel.

De installatie is eenvoudig, zegt Axis. De camera heeft slechts een wireless access point nodig. Het systeem kan volledig losstaan van een lokaal beveiligingsnetwerk en kan afzonderlijk worden geïntegreerd.

Smartphone

Het systeem bestaat uit een app, een camera en een access point. Gebruikers kunnen op hun smartphone een app starten via een NearField Communication Label (NFC) of een Quick Response (QR) Label. De smartphone herkent vervolgens het access point en zal zich automatisch verbinden met de Axis camera.

Om veiligheidsredenen is de toegang tot de camera beperkt tot één persoon. Nadat het beeld op de smartphone is gedownload, wordt de verbinding verbroken en is de camera beschikbaar voor de volgende consument. De opnames worden niet bewaard.

Marketingpotentieel

De social media app is volgens de cameraleverancier geschikt voor elk type winkel waar klanten producten uitproberen en moet dus de retailer nieuwe mogelijkheden geven om zijn klanten te bereiken en inzicht te krijgen in hun wensen. Maar het kan evengoed worden ingezet om promotionele en marketingacties uit te werken. Een app zou bijvoorbeeld een kortingsvoucher kunnen aanbieden op het moment dat de consument zijn of haar foto heeft geupload naar zijn of haar sociale netwerkpagina.

Plaats op:
Datum: 28 februari 2013
Categorie: Technologie & Innovatie, Winkel(product)beveiliging
Bron: Axis Communications B.V.
Gerelateerde artikelen  
20-04-2010 Nieuws Axis introduceert camera's voor professionele videosurveillance
04-06-2013 Nieuws Axis introduceert ‘betaalbare’ thermische netwerkcamera
13-09-2018 Achtergrondartikelen Kledingboetiek Jackie O. werkt met camerasysteem van Axis
17-04-2007 Nieuws IBM integreert Axis-camera’s in surveillance-oplossing
18-01-2010 Nieuws Axis breidt portfolio uit met twee thermische netwerkcamera's
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,89 seconden.