Nieuws  
 

Met USB-sticks wordt vaak onzorgvuldig omgesprongen, zegt beveiligingsexpert SpicyLemon. Ze raken regelmatig kwijt of onbekende USB-sticks worden aangesloten, zonder er over na te denken. Een nieuwe encryptiemodule moet uitkomst bieden.

Zelfs IT-medewerkers bezondigen zich aan ‘onveilige’ sticks, bleek recent nog uit onderzoek. Ander onderzoek toont weer aan dat USB-sticks één van de grootste infectiebronnen zijn. Op USB-sticks staan regelmatig rootkits, virussen en bots. De sticks vormen een risico voor de data op alle computers waarop ze gebruikt worden.

In samenwerking met Kingston biedt online beveiligingsexpert SpicyLemon nu USB-sticks met een hardwarematige encryptiemodule plus een antivirusmodule draaiende op de USB-stick. Volgens de expert staat alle data op deze sticks gegarandeerd veilig.

De nieuwe beveiligingsoplossing van SpicyLemon scant alle bestanden die naar de stick geschreven worden en stelt de gebruiker in staat zelf de stick te scannen.

Door de encryptiemodule staat de data dus in een veilige omgeving. En bij verlies van de USB-stick gaat het alleen om materiële schade, zonder dat een gebruiker zich zorgen hoeft te maken over waar de data is en wat er misschien mee gaat gebeuren. Na tien foutieve inlogpogingen wordt de volledige inhoud door de stick gewist.

Plaats op:
Datum: 17 mei 2013
Categorie: Technologie & Innovatie, Informatie- & databeveiliging
Bron: SpicyLemon
Gerelateerde artikelen  
25-11-2008 Nieuws Pentagon verbiedt USB-sticks op eigen netwerk
11-04-2008 Nieuws USB Sticks Defensie onvoldoende veilig
19-10-2006 Nieuws Drie op de vier usb-sticks leesbaar voor derden
14-12-2011 Achtergrondartikelen USB stick blijft zwakke schakel
23-01-2007 Nieuws Eerste USB-stick goedgekeurd door AIVD voor beveiliging vertrouwelijke informatie …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,87 seconden.