Nieuws  
 

Axis Communications en partner Poseidon hebben gisteren tijdens de Safety & Security-beurs in Amsterdam de SSA Award 2013 gewonnen in de categorie ‘Oplossingen’. Poseidon en Axis hebben de award gewonnen met het project Match & Catch dat tanken zonder te betalen moet tegengaan.

Dat laatste is een breed maatschappelijk probleem, zegt Axis. Deze vorm van criminaliteit heeft grote negatieve bedrijfseconomische invloed op organisaties. Dit maatschappelijke probleem levert in Nederland jaarlijks een schadepost op van meer dan 10 miljoen euro.

Match & Catch is een intelligente videosysteem gaat op zoek naar een ‘Match’: binnen 1 seconde wordt de auto bij de pomp automatisch gescreend door het lezen van het kenteken, voertuigherkenning en de RDW-gegevens worden gecheckt of het voertuig gestolen is.

Daarnaast wordt er gecheckt of het kenteken en de brandstof bij de betreffende auto past. Indien er geen ‘Match’ is, is er een ‘Catch’ en gaat er automatisch een audiovisuele alarmering af bij de caissière en wordt er geen brandstof vrijgegeven.

De oplossing kan in de toekomst ook in andere markten worden ingezet, zoals industrieparken, parkeergarages en carwash-installaties en wordt voor zowel security- als marketingdoeleinden toegepast. 

Plaats op:
Datum: 5 juni 2013
Categorie: Awards, Technologie & Innovatie, (Camera)bewakingsystemen
Bron: Axis Communications B.V.
Gerelateerde artikelen  
28-05-2018 Nieuws Axis Communications reikt Partner Awards 2018 uit
04-06-2013 Nieuws Winnaars SSA Awards 2013 bekend
13-06-2006 Nieuws ADT Security Services lanceert bewakingssysteem voor tankstations
19-10-2018 Video Axis eerlijk over kwetsbaarheid en oplossingen
19-03-2007 Nieuws Beveiliging auto's door M2M-technologie
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,9 seconden.