Nieuws  
 

Winkelbedrijven die deelnemen aan het Waarschuwingsregister, worden door fraudeurs gemeden. Dat meldt de stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) bij de presentatie van haar jaarverslag 2012.

Winkeliers stellen tijdens de sollicitatieprocedure vaker fraude aan de orde. De detailhandel is hiermee de eerste sector die het voorkomen van interne fraude op grote schaal in de praktijk brengt.

FADDe schade in de gehele detailhandel als gevolg van interne fraude bedroeg in 2012 circa 180 miljoen euro. Het jaarverslag wordt vandaag overhandigd aan Sybrand van Haersma Buma  (CDA).

Geen baan

Sander van Golberdinge, secretaris van de stichting FAD: “De deelnemende winkelbedrijven slagen erin de fraude met miljoenen euro’s te beperken. Fraudeurs, stelende medewerkers, trekken immers vaak van winkel naar winkel, maar krijgen geen baan bij winkeliers die zijn aangesloten op het Waarschuwingsregister.”

Deelname aan het register maakt interne fraude dus beter beheersbaar, stelt de stichting. Screenen van potentiële winkelmedewerkers, voorlichting, het goede voorbeeld geven: de ervaring leert dat deelname aan het Waarschuwingsregister duidelijk een preventieve werking heeft. Steeds vaker wordt interne fraude aan de orde gesteld.

Sybrand van Haersma Buma (fractievoorzitter CDA Tweede Kamer), die het Jaarverslag vandaag in ontvangst neemt, prijst de gezamenlijke aanpak van interne fraude. Buma: “Vanaf het begin heb ik de plannen van de detailhandel voor een databank tegen fraudeurs gesteund. Winkeliers hebben volstrekt gelijk als zij willen weten of een potentiële medewerker eerder in de fout is gegaan bij een collega-winkelier.”

Plaats op:
Datum: 9 juni 2013
Categorie: Fraude
Bron: stichting Fraude Aanpak Detailhandel
Gerelateerde artikelen  
30-05-2012 Nieuws Winkeliers stellen vaker fraude aan de orde bij vacatures
05-07-2017 Nieuws Steeds meer fraudeurs geregistreerd
03-07-2018 Nieuws Steeds meer winkeliers sluiten zich aan bij het waarschuwingsregister
10-08-2009 Nieuws Stichting FAD: extra alert op sweethearting
31-01-2007 Nieuws Minder fraude in winkels
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,76 seconden.