Nieuws  
 

Fortinet heeft met onderzoek door Fortinet FortiGuard Labs bijgedragen aan de ontmaskering van een wereldwijd netwerk van cybercriminelen dat verantwoordelijk was voor duizenden online scams. Het onderzoek van Fortinet FortiGuard Labs naar cyberbedreigingen heeft bijgedragen aan de identificatie van een groep fraudeurs die verantwoordelijk was voor online oplichtingstrucs waarmee in totaal ruim 60 miljoen dollar werd buitgemaakt en wereldwijd honderden slachtoffers werden gemaakt. Dankzij de praktische onderzoeksinformatie van Fortinet kon het hoofd van dit internationale criminele netwerk in juni 2016 worden gearresteerd tijdens een gezamenlijke actie van INTERPOL en de Nigeriaanse Economic and Financial Crime Commission (EFCC). Deze succesvolle actie is het resultaat van een nauwe samenwerking en informatieuitwisseling tussen Fortinet en INTERPOL.

De bende was verantwoordelijk voor 419 oplichtingstrucs variërend van dating scams tot oplichting op Alibaba, kaping van bankrekeningen en omleiding van betalingstransacties. De cybercriminelen maakten daarnaast gebruik van een omvangrijk witwasnetwerk. De fraudeurs maakten gebruik van social engineering voor twee typen oplichtingstrucs: het wegsluizen van geld door frauduleuze betalingstransacties en CEO-scams. (Hierbij krijgt een medewerker een telefoontje of mail van iemand die zich uitgeeft voor de CEO die zegt dat er zo snel mogelijk geld naar een bepaald bankrekeningnummer moet worden overgemaakt.) Dit bevestigt de breedschalige inzet van een geavanceerde aanvalstechniek genaamd 'behavior blending'. Cybercriminelen gebruiken deze methode om langdurig ongezien aanwezig te blijven in een geïnfiltreerd netwerk door het gedrag van werknemers te imiteren.

Wereldwijde uitwisseling van bedreigingsinformatie
Fortinet zet zich actief in voor de ontwikkeling van standaarden en protocollen voor de uitwisseling van informatie over cyberbedreigingen. Hiertoe werkt het voortdurend samen met wereldwijde wetshandhavers, overheidsinstellingen en brancheorganisaties. De visie van Fortinet is dat praktisch toepasbare inzichten met betrekking tot cyberbedreigingen alleen kunnen worden verkregen op basis van een strategische methodiek en standaardisering door de introductie van wereldwijde normen voor cyberbeveiliging.

Fortinet neemt al ruim een jaar actief deel aan een werkgroep van experts van INTERPOL. Hierbij leverde het bedreigingsinformatie aan die bijdroeg aan de ontmaskering van de bende cyberfraudeurs. Fortinet maakte eerder dit jaar bekend dat het een samenwerking is aangegaan met het bureau NATO Communications and Information (NCI) in het kader van de NATO Industry Cyber Partnership NICP). Fortinet is daarnaast medeoprichter van de Cyber Threat Alliance (CTA) en lid van de OASIS Cyber Threat Intelligence (CTI)-groep. Het doel van deze samenwerkingsverbanden is om bedreigingsinformatie uit te wisselen ter bescherming van wereldwijde menselijke en economische belangen.


Plaats op:
Datum: 8 augustus 2016
Categorie: Informatie- & databeveiliging
Bron: Fortinet
Gerelateerde artikelen  
14-06-2018 Nieuws Fortinet tekent overeenkomst met INTERPOL
10-08-2018 Nieuws Fortinet en IBM werken samen in strijd tegen cyberbedreigingen
28-02-2018 Nieuws Fortinet voegt Artificial Intelligence (AI) toe aan security platform
04-08-2016 Nieuws Opleving van cybercriminaliteit in Brazilië in aanloop naar de Olympische …
07-01-2019 Nieuws Fortinet medeoprichter van het Centre for Cybersecurity
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,83 seconden.