Nieuws  
 

Red Tulip Systems, een technologie-startup die oplossingen biedt voor veilige communicatie en identiteitsbeheer, is sinds afgelopen augustus Premium Partner van The Hague Security Delta (HSD). Het bedrijf heeft nu besloten het hoofdkantoor naar de HSD Campus te verhuizen. Oprichters Josh Petras en Rob Sutter werden officieel welkom geheten op het Haagse stadhuis door locoburgemeester Ingrid van Engelshoven, Joris den Bruinen van HSD Office en Peter Tjia van InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland.

De Amerikaanse oprichters startten Red Tulip Systems in april 2015 in Nederland vanwege het investeringsklimaat, de aanwezigheid van talent, de hoge internetsnelheid en het innovatiegerichte ecosysteem. Het bedrijf lanceerde onlangs WorkFone – een nieuwe virtuele service voor mobiele telefonie voor overheid en handhavings- en opsporingsdiensten. WorkFone helpt instanties om de veiligheid van hun mensen te vergroten in het digitale tijdperk waarin alomtegenwoordig toezicht en dataverzameling grote veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Het onlangs aangekondigde partnerschap met The Hague Security Delta (HSD) is gevormd om de verbinding met andere innovatieve beveiligingsbedrijven aan te jagen.

Ingrid van Engelshoven, locoburgemeester van Den Haag: "Ik ben heel blij dat we Red Tulip Systems mogen toevoegen aan het rijtje van innovatieve startups met een kantoor op de HSD Campus. The Hague Security Delta verbindt beveiligingsbedrijven, overheden en kennisinstellingen. Dat is een ideale omgeving voor Red Tulip Systems om te floreren.”

“Na het oprichten van ons bedrijf in Nederland hebben we deelgenomen aan de Startupbootcamp in Kopenhagen, alvorens terug te keren naar Amsterdam om te groeien”, vertelt Josh Petras, medeoprichter van Red Tulip Systems. “We zien onze aanwezigheid in Den Haag op de HSD Campus als een geweldige manier om aansluiting te vinden bij de Europese security community. We kijken ernaar uit om contacten te leggen met andere partners en van hen te leren. We willen graag een bijdrage leveren aan de community via onderwijs, voorlichting en ondersteuning en ons inzetten voor de verdere ontwikkeling van deze belangrijke sector.”

Joris den Bruinen adjunct-directeur van HSD: “Met de opening van hun kantoor op de HSD Campus krijgt Red Tulip Systems toegang tot een breed netwerk in het veiligheidsdomein. Innovatieve bedrijven, overheidsinstanties en kennisinstellingen uit het hele land werken samen op de HSD Campus om kennis op te doen en producten en diensten te ontwikkelen die bijdragen aan een veiligere wereld. We hopen dat ze vruchtbare grond vinden.”

Chris van Voorden, Hoofd Foreign Investments bij InnovationQuarter: “We zijn blij met de keuze van Red Tulip Systems voor Den Haag. Dit technologiebedrijf biedt oplossingen die zeer relevant zijn voor het security ecosysteem in onze regio. Het team van Red Tulip Systems kan rekenen op onze steun nu ze zijn gevestigd op de HSD Campus. We introduceren ze graag bij relevante contacten binnen zowel de private sector als de overheid.”

Plaats op:
Datum: 15 november 2016
Bron: Red Tulip Systems
Gerelateerde artikelen  
27-10-2016 Nieuws HSD Campus International Centre in WTC The Hague officieel geopend
01-03-2019 Nieuws X-Systems opent nieuw kantoor op HSD campus in Den Haag
21-10-2013 Nieuws Nieuw landelijk innovatiecentrum voor veiligheid open in februari 2014
06-09-2016 Nieuws Fortress opent nieuwe vestiging in Den Haag
28-09-2017 Nieuws The Hague Security Delta verwelkomt cybersecurityspecialist CyNation
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,84 seconden.