Nieuws  
 

Symantec komt met de  Data Loss Prevention (DLP) versie 15, waarmee het vergrote data beveiligingsautomatisatie en productintegratie biedt om de Information Centric Security oplossing te versterken. Deze belangrijke verbeteringen bieden meer vermogen om gevoelige of gereguleerde data te ontdekken, monitoren en te beveiligen, zelfs in onbeheerde omgevingen.

Bedrijven verliezen zichtbaarheid en controle over gevoelige en gereguleerde data als het wordt gedeeld met een breed scala van gebruikers tussen meerdere organisaties en opgeslagen op verschillende locaties, inclusief de cloud.
Uit onderzoek van Symantec blijkt dat bijna een op de drie IT-beveiligingsbeheerders van mening is dat het verlies van gegevens de grootste bedreiging is voor bedrijven dit jaar, met zorgen om schaduwapplicaties en kwaadaardige gebruikers. Het probleem wordt steeds urgenter met 1,1 miljard blootgestelde identiteiten als het gevolg van datalekken in 2016, het dubbele aantal vergelijkend met 2015 volgens het Internet Security Threat Report van Symantec uit 2017.

De komende General Data Protection Regulation (GDPR) introduceert nieuwe verplichtingen voor organisaties en de informatie die zij behandelen, en komt met verhoogde sancties en controles op de naleving hiervan. Analisten geloven dat zichtbare en beschermde data noodzakelijk zal worden.
Symantec’s Information Centric Security-oplossing stelt organisaties in staat om gevoelige gegevens op te slaan, te gebruiken en te delen buiten hun beheerde omgeving met externe gebruikers of cloud-apps. Bescherming wordt gewaarborgd omdat de toegang tot gegevens beperkt is tot geautoriseerde kijkers, waardoor het risico op ongewenste blootstelling wordt verminderd. Deze Information Centric Security benadering helpt veilige samenwerkingen te waarborgen en voldoet aan strengere voorschriften zoals het General Data Protection Regulation (GDPR). De aankondiging van Symantec Data Loss Prevention 15 breidt deze mogelijkheid uit door verbeterde integratie met cloud access security broker, data classificering, user entity gedragsanalyse en information-centric encryptie om een breder scala aan communicatiekanalen te ondersteunen.

Plaats op:
Datum: 21 september 2017
Bron: 247 Security B.V.
Gerelateerde artikelen  
07-06-2017 Nieuws Geïntegreerde data-beveiligingsoplossing van Symantec
19-10-2017 Nieuws Atos komt met oplossing in de strijd tegen cyberaanvallen
24-12-2010 Nieuws Symantec vereenvoudigt opsporing en beveiliging informatie
21-03-2017 Nieuws Gemalto maakt volledige controle over encryptiesleutels mogelijk
15-09-2016 Nieuws Symantec Endpoint Protection Cloud beschermt kleine ondernemingen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
´┐Ż 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,84 seconden.