Nieuws  
 

Fortinet heeft zijn samenwerking met INTERPOL geformaliseerd en informatie over cyberdreigingen zal delen. De samenwerkingsovereenkomst formaliseert de samenwerking tussen Fortinet en INTERPOL, die al ruim twee jaar lang hun krachten bundelen. Het doel van de overeenkomst is om op wereldwijde schaal proactief op te treden tegen cybercriminaliteit door het uitwisselen van bedreigingsinformatie en privacy schendingen, die door het global threat research-team van Fortinet FortiGuard Labs is verzameld. Fortinet en INTERPOL zullen elkaars operationele briefings bijwonen. Fortinet zal een threat intelligence-expert beschikbaar stellen om samen met de experts van het INTERPOL Global Complex for Innovation (IGCI) voor een beter begrip van het huidige bedreigingslandschap te zorgen. Dit zal het team van INTERPOL en wetshandhavingsinstanties helpen om beveiligingsgevaren en privacy schendingen te voorkomen.

Fortinet neemt al meer dan twee jaar actief deel aan een werkgroep van beveiligingsexperts binnen INTERPOL. Het heeft informatie over cyberbedreigingen aangeleverd die heeft bijgedragen aan de ontmanteling van diverse netwerken van cybercriminelen. Vorig jaar behoorde Fortinet tot een selecte groep van bedrijven die bijdroeg aan een door INTERPOL geleide operatie die ten doel had om een einde te maken aan cybercriminaliteit in de regio ASEAN. Dit resulteerde in de ontdekking van bijna 9. 000 command & control-servers en honderden geïnfecteerde websites, waaronder verschillende overheidsportals. Fortinet hielp daarnaast bij de ontdekking van een groep internetfraudeurs. Dit was mogelijk door de uitwisseling van bedreigingsinformatie tussen INTERPOL, Fortinet en andere partners in de private sector. De bende in kwestie was verantwoordelijk voor duizenden online scams waarbij 60 miljoen dollar gemoeid ging en wereldwijd honderden slachtoffers werden gemaakt.

Fortinet helpt bij het vormgeven van standaarden en protocollen voor de uitwisseling van bedreigingsinformatie ook actief vorm door voortdurende samenwerking met  brancheorganisaties. Fortinet is medeoprichter van de Cyber Threat Alliance (CTA), die in 2015 opgericht werd. In 2016 kondigde Fortinet een samenwerking aan met het Communications & Information (NCI)-agentschap van de NATO aan in het kader van het branche-initiatief NATO Industry Cyber Partnership (NICP).

Plaats op:
Datum: 14 juni 2018
Bron: Fortinet B.V.
Gerelateerde artikelen  
08-08-2016 Nieuws Arrestatie cybercriminelen dankzij samenwerking Fortinet en INTERPOL
10-08-2018 Nieuws Fortinet en IBM werken samen in strijd tegen cyberbedreigingen
08-02-2012 Nieuws Interpol opent werelwijd Cybersecurity Center
28-02-2018 Nieuws Fortinet voegt Artificial Intelligence (AI) toe aan security platform
07-01-2019 Nieuws Fortinet medeoprichter van het Centre for Cybersecurity
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,82 seconden.