Nieuws  
 

De gemeente Groningen heeft de opdracht gegund voor de implementatie van een videomanagementsysteem (VMS) en het inrichten van de servers in het eigen datacenter aan GBBS, de beveiligingsspecialist van Croonwolter&dros. Het videomanagementsysteem is een integrale oplossing waarmee verschillende locaties door middel van camerabeveiliging kunnen worden gemonitord. Hieronder vallen onder andere het stadskantoor en het theater de Oosterpoort. De opdracht is openbaar aanbesteed.

Veiligheid is voor de gemeente Groningen een belangrijk onderwerp, waarbij wordt gekeken naar enerzijds de persoonlijke veiligheid van een ieder en anderzijds de bewaking van eigendommen. De gemeente maakt daarom al langer gebruik van camerabewaking voor haar panden, maar breidt nu uit naar de inzet van 200 stuks.

Camera integratie
 “De complexiteit van de aanvraag ligt ‘m vooral in het integreren van de camera’s in één centraal videomanagementsysteem”, aldus Michael Sleijster, accountmanager GBBS. “Met name het software component van de opdracht is dan ook waar we ons vanuit GBBS mee gaan bezighouden. Dat betekent dat het IT-netwerk zo moet worden ingericht dat de camera’s realtime data kunnen versturen over het netwerk. Doordat de camera’s over diverse locaties verspreid hangen en op één centraal punt binnenkomen, gaat er tevens bijzondere aandacht uit naar de netwerkbeveiliging. Het is tenslotte niet de bedoeling dat ongeautoriseerde mensen bij de camerabeelden kunnen komen. Door onze brede ervaring met datacenters, IT-netwerken en cyber security zijn we in staat een integrale oplossing te bieden.”  

Gezamenlijke belangen
De gemeente Groningen was daarnaast op zoek naar een contractvorm waarbij het gebruiksrecht kan worden afgesloten voor het gebruik van het videomanagementsysteem. De constructie biedt verschillende voordelen: de gemeente is zo gegarandeerd van software updates en upgrades en Croonwolter&dros blijft eigenaar en zorgt op die manier voor het beheer en onderhoud aan het systeem, netwerk en hardware.

Lokale inzet 
“Omdat we landelijk zijn georganiseerd, kunnen we voor het aanleggen van netwerkonderdelen en camera’s een beroep doen op onze collega’s uit de regio. De specialistische kennis over het implementeren van het videomanagementsysteem en de beveiliging van het netwerk wordt door GBBS gedaan, de vestiging Groningen daarentegen zal de nieuwe camera’s aansluiten en gedurende de looptijd het onderhoud en beheer verzorgen”, sluit Sleijster af.

Plaats op:
Datum: 5 september 2017
Bron: Croonwolter&dros
Gerelateerde artikelen  
15-01-2007 Nieuws Groningen besteedt cameratoezicht uit
16-11-2006 Nieuws Luisterende camera's in Groningen wereldprimeur
12-09-2011 Nieuws VisiOn ISP verwerft Europese aanbesteding gemeente Venlo
23-06-2006 Nieuws Axis-camera’s voor Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis
25-05-2018 Nieuws Gemeente Hilversum selecteert Telindus voor netwerk van de toekomst
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,32 seconden.