Nieuws  


Het is zover! Het heeft wat (meer) voeten in de aarde gehad dan vooraf gepland, maar dat is inherent aan nieuwe initiatieven zullen we maar denken. Maar nu is ‘ie er dan: het eerste nummer van EIM in Business, het magazine, zeg maar gerust bookazine, met als centraal thema Access & Control. In meer dan 100 pagina’s wordt uit de doeken gedaan hoe de ontwikkelingen op het gebied van vertrouwelijke en beveiligde toegang tot informatie zich ontvouwen. Een uitgave van DocumentWereld naar aanleiding van een initiatief van Vakwereld, TAPAS, Tekstschrijven als Passie en Strategy Partners Nederland.


Of klik hier om het magazine te downloaden en later te lezen op uw tablet of e-reader.


Met hierin onder meer:

Kennissessie AVG
Allereerst is daar de kennissessie: een rondetafelgesprek met een aantal partijen over met name de privacyaspecten en de impact van de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dat gaat nog heel wat hoofdbrekens veroorzaken, zien de betrokkenen aan tafel.

Ethical Hacking
Daarnaast is er een artikel over ethical hacking: waarom zou je je moeten gedragen als een hacker? Welnu, om te leren denken als een hacker en te begrijpen waar de zwakke plekken zitten in je beveiliging. In dit artikel alles over de redenen waarom een opleiding tot ethical hacker zo gek nog niet is.

Ransomware
Hoe zit het met ransomware? We kennen allemaal de berichten uit de media, over gegijzelde bedrijven. Hoe ga je daarmee om, wat kun je wel en moet je vooral niet doen? denkt u dat u veilig bent, of niet interessant voor criminelen? Mis. Iedereen is interessant. Data is interessant, want wie over de juiste data beschikt is heeft kennis en macht.

Digitale handtekening
Een digitale handtekening is als de kers op de taart: het maakt het mogelijk om elk digitaal proces nu ok helemaal digitaal af te ronden, geautoriseerd en volkomen legaal. Er is eigenlijk geen enkele reden meer om niet mee te gaan in deze ontwikkeling. R zijn wel wat zaken waar u op moet letten.

Case Nationale Politie
In een uitgebreid artikel wordt uitgelegd hoe de Nationale Politie een enorme transitie doormaakt om de mensen op straat beter te ondersteunen met betrouwbare en beschikbare informatie. Daar is heel wat arbeid en tijd in gestoken, maar nu kunnen langzaamaan de vruchten van die arbeid worden geplukt.

ISO audits: nut en noodzaak
Om te kunnen vertrouwen op certificeringen en afspraken worden audits gedaan. Maar wat valt er te zeggen van die audits? Of denkt u dat als zes jaar lang de  zelfde man de zelfde vragen stelt er een ander antwoord gaat komen? dus hoe zorg je ervoor dat die audit ok daadwerkelijk een inzicht geeft van de status van de -beveiliging en de procedures daaromtrent.

Woud aan certificeringen
Over certificeringen gesproken: er is werkelijk een woud aan certificeringen te behalen om de klant (en uzelf) ervan te overtuigen dat u goed bezig bent in relatie tot informatiebeveiliging en -betrouwbaarheid. Wie ziet door al die certificeringen heen eigenlijk nog waar het om gaat? Aan welke certificeringen heb je nu echt wat?

Kortom, dit nummer mag niet ontbreken in uw bibliotheek, of die nu online staat of fysiek in de kast. De bladerbare pdf van het volledige magazine staat HIER. U kunt zo’n fysiek exemplaar aanvragen op redactie@documentwereld.nl

Plaats op:
Datum: 8 september 2017
Bron: DocumentWereld
Gerelateerde artikelen  
08-09-2017 Vakbladen EIM in Business
19-05-2017 Vakbladen Navigating the digital age
30-06-2016 Vormen van video-boodschappen Vormen van video-boodschappen
25-10-2017 Achtergrondartikelen Verplaats je in de gedachten van een cybercrimineel, wordt zelf ethisch hacker! …
29-11-2017 Achtergrondartikelen Impress neemt bescherming van gevoelige (klant) informatie uiterst serieus
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,34 seconden.