Nieuws  
 

SafeHarbour en softwarebedrijf Scienta en brengen samen een Privacy Management Systeem (PMS) uit. Het PMS helpt het starten met de implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het PMS bevat eenvoudige procedures, best-practices en toelichtingen waarbij de hele organisatie wordt betrokken met een toegankelijk privacymanagement en informatiebeveiliging. Het PMS wordt uitgeleverd via de software Scienta.

“Het implementeren van de AVG brengt de nodige uitdagingen met zich mee voor organisaties”, volgens Erwin Boerhoop, directeur SafeHarbour. “Die uitdagingen zitten niet alleen in de wet zelf, maar kunnen ook ontstaan door beperkte middelen, gefragmenteerde beleidsstukken of gedateerde processen. Ook de omvang en de impact van de AVG zal veel inspanning vragen van medewerkers, projectleiders, functionarissen en bestuurder. Terwijl wij graag helpen bij het creëren van overzicht. Met deze redenen zijn we de samenwerking met Scienta aangegaan. Omdat we weten dat een goed opgezet privacybeleid dat ook makkelijk te beheren is een oplossing biedt voor deze uitdagingen.”  

“In het kader van de AVG moeten organisaties veel beschrijvingen, protocollen en procedures opstellen”, aldus Reinder Repko, directeur bij Scienta. “Het is lastig om hieraan te beginnen, zeker als organisaties nog niets hebben en of onbekend zijn met de wetgeving. De documenten uit dit Privacy Management Systeem helpen organisaties vooruit door implementatie, beleid en beheer bij elkaar te brengen in één overzichtelijk systeem. Zodoende hoeven zij het wiel niet opnieuw uit te vinden, is alles direct te delen met collega’s en kun je een enorme tijdsbesparing behalen. En dankzij onze software Scienta hebben organisaties één centrale bron van kennis.”

Plaats op:
Datum: 11 januari 2018
Categorie: Informatie- & databeveiliging
Bron: SafeHarbour en Scienta
Gerelateerde artikelen  
01-11-2019 Nieuws Thales en Ground Labs wilen data discovery vereenvoudigen
04-02-2019 Nieuws MKB worstelt enorm met de AVG
05-10-2017 Achtergrondartikelen Privacy en de GDPR, vooruit lopen of achterover leunen?
15-10-2018 Nieuws Baat bij hulp ethische hackers voor beschernming tegen cyercrime
06-06-2018 Nieuws Run verwacht op certificering vernieuwde zorgnorm
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,88 seconden.