Nieuws  

27 bedrijven in de Bredase binnenstad gaan samen met de gemeente Breda, politie en beveiligingsbedrijf Trigion, winkeldiefstal en criminaliteit aanpakken. Samen zijn ze gestart met het project ‘Collectieve Winkelontzegging’ (CWO).

Met het project willen de ondernemers gezamenlijk winkelcriminaliteit en overlast terugdringen. Het gaat om een pilot voor 6 maanden.

Met de collectieve winkelontzegging wordt het mogelijk dat een winkeldief of overlastgevend persoon, een winkelverbod kan krijgen in een winkel waar het feit zich voordoet. “Als deze persoon ook bij een andere aangesloten winkel in overtreding gaat, krijgt deze persoon een collectief winkelverbod”, aldus de winkeliers.

Met dit collectieve winkelverbod mag deze persoon zich voor een bepaalde tijd in geen van de aangesloten winkels meer vertonen. Doet hij of zij dit wel, dan wordt de straf die vervolgens door het Openbaar Ministerie kan worden opgelegd een stuk hoger. “Met dit project denken we met name de vaak bekende veelplegers in de binnenstad aan te kunnen pakken”, aldus Koert Vermeulen van het Ondernemersfonds in een persbericht.

Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Breda en in personele zin ondersteund door de politie, beveiligingsorganisatie Trigion en het Ondernemersfonds Breda. Alle deelnemende winkels zijn herkenbaar aan de sticker van het Collectief Winkelverbod.
Plaats op:
Datum: 4 mei 2018
Bron: Trigion
Gerelateerde artikelen  
10-11-2011 Nieuws Aantal winkelverboden bereikt recordhoogte
22-11-2011 Nieuws Tweede Kamer tegen vertaalplicht winkelverboden
22-05-2007 Nieuws Drie projecten genomineerd voor Veilig Ondernemenprijs 2007
21-11-2008 Nieuws Ondertekening intentieverklaring voor aanpak veiligheid winkelstraat
26-11-2009 Nieuws Bredase ambtenaren de wijk in voor veiligheid
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,73 seconden.