Nieuws  
 

Securityspecialist Mimecast en het Nederlandse bedrijf DMARC Analyzer gaan samenwerken om misbruik van de domeinnamen van een bedrijf of organisatie voor impersonatieaanvallen te voorkomen. Dankzij 'Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance' (DMARC) kunnen organisaties nu op zeer efficiënte wijze impersonatie-, spoofing-, phishing- en malwareaanvallen stoppen.

Impersonatieaanvallen vormen een steeds groter probleem voor bedrijven en organisaties. Cybercriminelen maken meer en meer gebruik van deze aanvalstechniek. Uit recent onderzoek van Mimecast en Vanson Bourne blijkt dat 40 procent van de 800 ondervraagde respondenten de afgelopen twaalf maanden te maken had met een toename van het aantal impersonatieaanvallen. Minder dan een kwart van de ondervraagden bleek DMARC toe te passen. Iets meer dan een kwart (27 procent) van de onderzochte organisaties is van plan om de komende 12 maanden een DMARC-oplossing in gebruik te nemen.

Om deze vaak malwareloze aanvallen te stoppen, moeten organisaties een gelaagde aanpak hanteren. De combinatie van Mimecast Targeted Threat Protection-technologie en DMARC Analyzer's oplossing voor e-mailvalidatie en rapportage biedt de zichtbaarheid en bescherming die organisaties nodig hebben om impersonatieaanvallen te stoppen.

Mimecast Targeted Threat Protection - Impersonation Protect maakt het mogelijk om impersonatieaanvallen te voorkomen die zijn gericht op medewerkers van een bedrijf of organisatie. Bij zo'n aanval lijkt een e-mail gericht aan de medewerker afkomstig te zijn van een bekende domeinnaam, maar de domeinnaam is in feite vervalst. Dit kan onder meer door cyrillische letters te gebruiken die lastig van ons westerse alfabet zijn te onderscheiden.

De samenwerking met DMARC Analyzer maakt het Mimecast mogelijk om de bescherming uit te breiden naar impersonatie-e-mails dankzij een 360 graden zichtbaarheid en controle over alle e-mailkanalen. Hiermee is het mogelijk om het ongeauthoriseerde gebruik van domeinnamen van een organisatie te detecteren en blokkeren, zodat klanten, andere externe partijen en medewerkers niet worden gespooft. E-mailberichten die afkomstig zijn van een vervalst domein worden tegengehouden. Zo zijn bedrijven er zeker van dat medewerkers of klanten alleen berichten ontvangen van de juiste persoon.


Plaats op:
Datum: 5 juli 2018
Bron: Mimecast
Gerelateerde artikelen  
01-05-2018 Nieuws Nieuw onderzoek onderstreept groeiende dreiging van aanvallen via e-mail
30-07-2018 Nieuws State of Email Security-rapport schetst grootste e-maildreigingen van dit moment …
21-06-2016 Achtergrondartikelen Nederlandse organisaties kwetsbaar voor phishing aanvallen
30-08-2018 Nieuws Aantal impersonatieaanvallen met 80 procent gestegen
11-12-2017 Nieuws Traditionele e-mailbeveiligingssystemen blijken kwetsbaar
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,9 seconden.