Nieuws  
 

E-mail- en datasecuritybedrijf Mimecast kondigt de overname aan van Ataata. Dit platform maakt gebruikers bewust van cybersecurityrisico's en leert ze dreigingen herkennen.

Mimecast versterkt met de overname de cyberresilience voor e-mail. Ataata dringt het aantal menselijke fouten op de werkplek terug en helpt organisaties bij het veranderen van de securitycultuur. Het maakt de effectiviteit van security-awarenesstrainingen meetbaar door de gedragsverandering inzichtelijk te maken voor securityprofessionals.

Trainingen op maat
Volgens onderzoek van Vanson Bourne heeft 90 procent van de organisaties het aantal phishingaanvallen het afgelopen jaar zien toenemen. Slechts 11 procent van de respondenten antwoordde dat medewerkers voortdurend worden getraind in het herkennen van cyberaanvallen. De overige organisaties zijn vaak van mening dat trainingen moeilijk zijn uit te voeren. Reden hiervoor is dat ze niet altijd beschikken over de middelen en de juiste content die nodig is voor het vergroten van het bewustzijn van medewerkers en het voorkomen van cyberaanvallen.

Ataata biedt klanten van Mimecast één cloudplatform dat is ontworpen om risico's te beperken en fouten van medewerkers te verminderen. Op basis van gedrag en sentiment berekent Ataata per medewerker een risicoscore. Op basis van de scores en de aanbevolen verbeterpunten kunnen medewerkers trainingen op maat krijgen. De oplossing is zo ontworpen dat securityteams de beveiligingsinstellingen op medewerkersniveau kunnen kiezen.

Plaats op:
Datum: 11 juli 2018
Bron: Mimecast
Gerelateerde artikelen  
05-07-2018 Nieuws Mimecast en DMARC Analyzer versterken samenwerking
01-05-2018 Nieuws Nieuw onderzoek onderstreept groeiende dreiging van aanvallen via e-mail
24-04-2018 Nieuws Gevestigde e-mailbeveiliging presteert onder de maat
07-06-2018 Nieuws Barracuda breidt PhishLine-portfolio uit voor middelgrote organisaties
01-11-2017 Nieuws Bijna kwart doorgelaten e-mail onveilig
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,3 seconden.