Nieuws  
 

F5 Networks heeft nieuwe oplossingen uitgebracht voor geavanceerde toegangscontrole en volledig SSL-inzicht, met mogelijkheden voor automatische afhandeling en afstemming om de meest verfijnde cyberaanvallen tegen te gaan.  

Het meeste dataverkeer dat door applicaties wordt afgehandeld, is tegenwoordig geencrypt. Toch kunnen veel beveiligingsoplossingen, zoals firewalls en IPS, SSL-versleuteld verkeer niet verwerken met de snelheid en schaalbaarheid die organisaties eigenlijk willen. Naast meer aandacht voor SSL biedt F5 SSL Orchestrator functionaliteit om door de hele beveiligingsketen voor elk type netwerk, device of toepassing de juiste acties in samenhang uit te zetten. SSL Orchestrator groepeert devices in services, voor het slim afhandelen van traffic. Hierbij zijn onafhankelijke monitoring, load balancing en schaling mogelijk om adequaat in te kunnen spelen op veranderende netwerkomstandigheden en een toename van het dataverkeer. Dit betekent een enorme verbetering ten opzichte van bestaande security-modellen waarbij decodering gefragmenteerd wordt uitgevoerd door veelal losstaande beveiligingsoplossingen, wat tot hiaten in de beveiliging leidt.

SSL Orchestrator biedt:

  • Operationele efficiëntie – Dynamische services en gerichte afhandeling van traffic helpen organisaties om op een intelligente manier  beveiligd dataverkeer te managen door de hele applicatiesecurity-infrastructuur.
  • Volledig inzicht – Hoogwaardige decodering en encryptie van inbound en outbound SSL/TLS-verkeer, voor het sneller opsporen van risico’s en ingrijpen bij aanvallen.
  • Verbeterd risicobeheer – SSL Orchestrator stelt organisaties in staat maximaal nut te halen uit hun malware-, DLP-, ransomware-, en firewall-oplossingen, waarbij de privacy van gebruikers is gewaarborgd dankzij robuust versleutelingsmanagement.

F5 Access Manager: Nieuwe identiteitgebaseerde toegangsproxy

Applicaties zijn nog altijd het belangrijkste middel om toegang te krijgen tot waardevolle gegevens van een organisatie of een persoon. F5 Access Manager beschermt dit soort gevoelige data met een Zero Trust model, waarbij alleen geautoriseerde gebruikers, devices en API’s toegang krijgen. Op deze manier beschermt de oplossing tegen de alom aanwezige bedreigingen, zoals man-in-the-middle attacks.

F5 Access Manager voor wereldwijd uniform toegangsmanagement biedt:

  • Geavanceerde toegangscontrole – Betrouwbare toegang voor gebruikers, devices en API’s dankzij contextafhankelijke werking en gerichte configuratie. De real-time encryptie van web beschermt gebruikersgegevens en voorkomt fraude, terwijl het tegelijkertijd geen negatieve impact heeft op de bedrijfsefficiëntie.
  • Versnelde bedrijfsinnovatie – IT wordt steeds meer getransformeerd om continue uitrol te ondersteunen. Access Manager van F5 helpt hierbij doordat een gecentraliseerde oplossing voor toegangscontrole omvat, waaronder de autorisatie van API’s. Hierdoor kunnen DevOps-teams applicaties sneller overdragen aan hun NetOps-collega’s, terwijl de NetOps-specialisten beter in staat zijn een consistente gebruikerservaring te bieden zonder dat dit ten koste gaat van de beheerbaarheid.
  • Schaalbaarheid in de cloud – SaaS en cloudapplicaties bieden tal van voordelen. Desondanks kiezen veel organisaties er niet voor om al hun applicaties in de cloud onder te brengen. Ondersteund met F5 Virtual Edition en licenties voor hoge capaciteit, biedt Access Manager de schaalbaarheid die nodig is om on premise applicaties op een goede manier te verbinden met functionaliteit in de cloud en te integreren met IDaaS-oplossingen, om zo optimaal functionerende hybride omgevingen te realiseren.

Plaats op:
Datum: 31 juli 2018
Bron: F5 Networks
Gerelateerde artikelen  
15-06-2016 Nieuws VMware introduceert identity-defined werkplekken
27-06-2016 Nieuws Cloudgebaseerde oplossingen voor IDaaS van SAP
16-03-2017 Nieuws Nieuwe beveiligingsoplossingen voor bescherming gebruikersgegevens
03-11-2016 Nieuws Intel Security komt met oplossingen om digitale economie te beschermen
29-07-2016 Nieuws Hewlett Packard komt met nieuwe dienst tegen cyberaanvallen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,9 seconden.