Nieuws  
 

Gemalto lanceert SafeNet Virtual KeySecure, waarmee cloudomgevingen eenvoudiger en beter worden beveiligd. Met deze oplossing kunnen bedrijven hun gegevensbeschermingsbeleid uitbreiden naar private en public clouds en de encryptie- en sleutelbeheeractiviteiten van meerdere cloudomgevingen centraliseren. Hiermee speelt Gemalto in op de steeds groter wordende uitdaging van beveiligingsteams om gegevensbeschermingsbeleid te beheren dankzij een groeiend aantal cloudomgevingen en webtoepassingen. Met deze oplossing wordt de beveiliging van sleutels verbeterd en de voorbereiding op audits vereenvoudigd, bedrijven behouden namelijk het eigendom en de controle over de sleutels.

Integratie met toonaangevende cloudomgevingen
SafeNet Virtual KeySecure kan worden geïntegreerd met toonaangevende cloudserviceproviders en virtuele platforms zoals AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, IBM Cloud, VMware, Microsoft Hyper-V en OpenStack. Op deze manier wordt bedrijven één sleutelbeheeroplossing geboden voor meerdere privé- of openbare cloudomgevingen.

"Bedrijven hebben opties nodig als het gaat om cloudbeveiliging en moeten zich niet laten beperken tot het werken in slechts één omgeving vanwege de veiligheid. Met SafeNet Virtual KeySecure kunnen organisaties meer data migreren naar de cloud en eenvoudig de toegang en migratie van de versleutelde gegevens monitoren", zegt Jan Smets data en security expert bij Gemalto en certified data protection officer. "We zien veel organisaties die geïnteresseerd zijn in oplossingen die ze in staat stellen de voordelen van de cloud te benutten zonder de veiligheid van gegevens in gevaar te brengen."

Voordelen SafeNet Virtual KeySecure:

  • Gecentraliseerd sleutelbeheer: gecentraliseerde, efficiënte controle van sleutelbeheer zorgt ervoor dat wordt voldaan aan GDPR in cloudomgevingen en voert hetzelfde beveiligingsbeleid uit over meerdere, ongelijksoortige versleutelingssystemen;
  • Flexibiliteit: klanten kunnen eenvoudig flexibele configuraties implementeren die zijn gebouwd volgens de nieuwste standaarden, inclusief containers en microservices, over geografisch verspreide datacenters of cloudserviceproviders;
  • Compatibiliteit: de compabiliteit met OASIS Key Management Interoperability Protocol (KMIP) zorgt voor ondersteuning van een groeiend partnerecosysteem, inclusief het SafeNet Data Protection-portfolio. Dit biedt klanten een breed spectrum van use-cases die kunnen worden ondersteund. SafeNet Virtual KeySecure ondersteunt ook sleutelopslag in lokale hardwarebeveiligingsmodules (HSM's).

Sudesh Kumar, oprichter en CEO van Kapalya een Californische start-up vertelt over SafeNet Virtual KeySecure: "Nu bedrijven verbinding maken met meer apparaten en cloud-platforms, hebben ze oplossingen nodig die beveiliging bieden zonder hun innovatiepotentieel te beperken. Met SafeNet Virtual KeySecure kunnen we nu de mogelijkheid bieden om gegevens naadloos en kosteneffectief te beschermen over endpoints, public clouds en private clouds. Bedrijven hoeven niet langer terughoudend te zijn in het ten volle benutten van de cloud. Met deze oplossing behouden ze de controle over hun belangrijkste bedrijfsonderdelen."

Plaats op:
Datum: 8 augustus 2018
Bron: Gemalto
Gerelateerde artikelen  
23-03-2017 Nieuws SafeNet KeySecure van Gemalto beloond met de Cybersecurity Excellence Award
04-12-2017 Nieuws Gemalto biedt mogelijkheden voor gegevensencryptie en sleutelbeheer
07-11-2017 Nieuws Gemalto introduceert on demand-beveiligingsplatform
21-03-2017 Nieuws Gemalto maakt volledige controle over encryptiesleutels mogelijk
15-02-2017 Nieuws Nieuwe encryptieoplossingen van Gemalto
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,93 seconden.