Nieuws  
 

Cybersecurity is een urgente en belangrijke maatschappelijke uitdaging. Nu de wereld om ons heen steeds digitaler wordt, neemt ook het aantal cyberbedreigingen toe waarmee we in ons dagelijkse leven te maken krijgen. Daarom is het van groot belang dat de digitale veiligheid en autonomie van de EU wordt veiliggesteld met betere cybersecurity. Dat vraagt om een goede coördinatie van de aanwezige vaardigheden in Europa, die moeten worden ingezet voor gezamenlijke doelstellingen voor onderzoek en innovatie.

SPARTA is een nieuw Cybersecurity Competence Network dat onderdeel uitmaakt van het Europese programma H2020, en heeft als doel de internationale samenwerking op het gebied van onderzoek en innovatie te verbeteren. Op basis van een ambitieus stappenplan zal SPARTA unieke samenwerkingsmiddelen beschikbaar maken en het voortouw nemen bij het opzetten van een prominent Europees onderzoeksnetwerk. De inspanningen zullen zijn verdeeld over vier deelgebieden: basisbehoeften (gezondheid), economische activiteiten (energie, financiën, transport), technologie (ICT, industrie) en soevereiniteit (e-overheid, openbaar bestuur). De onderzoeks- en innovatieprogramma's moeten in elk van deze gebieden geavanceerde oplossingen voor opkomende bedreigingen als resultaat hebben.

Het SPARTA-consortium wordt geleid door het Franse CEA en bestaat uit 44 deelnemers uit 14 Europese lidstaten die zich bezighouden met wetenschappelijk onderzoek, technologische innovaties en sociale kwesties die relevant zijn voor cybersecurity. De deelnemers stellen zich ten doel om nieuwe methoden te ontwikkelen voor onderzoek naar cybersecurity, innovatie en training binnen alle expertise- en toepassingsgebieden, van de academische wereld tot de industrie.

Door het delen van ervaringen, werkwijzen en informatie over uitdagingen zal SPARTA een cruciale bijdrage leveren aan de strategische autonomie van Europa.

Plaats op:
Datum: 8 maart 2019
Bron: SPARTA
Gerelateerde artikelen  
15-09-2016 Achtergrondartikelen Nieuw consortium richt zich op balans tussen beveiliging en Europese rechten …
28-01-2019 Nieuws Israƫl, New York en Nederland in cybersecurity samenwerkingsverband
07-01-2019 Nieuws Fortinet medeoprichter van het Centre for Cybersecurity
24-12-2018 Nieuws G DATA sluit zich aan bij het Cybersecurity Tech Accord
16-05-2017 Nieuws TNO en financiƫle dienstverleners lanceren magazine over cybersecurity
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ļæ½ 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1 seconden.