Nieuws  
 

De Ierse reisknaller Ryanair moet naast de wettelijke transitievergoeding ook een extra ‘billijke’ vergoeding betalen aan de laatste zes overgebleven cabinemedewerkers op Eindhoven Airport. Dat heeft de kantonrechter vandaag bepaald. Ryanair wilde de cabinemedewerkers ontslaan vanwege ‘bedrijfseconomische redenen’. De rechter oordeelt dat Ryanair met aanvullende informatie weliswaar een redelijke grond voor ontslag heeft aangetoond, maar niettemin ernstig verwijtbaar heeft gehandeld jegens haar cabinemedewerkers.    

De dienstverbanden worden ontbonden, maar Ryanair zal aan de cabinemedewerkers een aanvullende vergoeding moeten betalen ter grootte van een half jaarsalaris. Advocaat Mandy Dielemans-Buiteman van FNV-Advocaten: ’Een werkgever die op deze wijze met haar personeel omgaat, kan dit niet ongestraft doen en dat is hier ook gebleken’.

FNV-bestuurder Asmae Hajjari is blij met de uitspraak. ‘Ryanair knijpt zijn medewerkers aan alle kanten uit en wil ze dan ook zonder enige compensatie de laan uitsturen. Schandalig. Ik ben blij dat de rechter hier wederom vandaag een stokje voor steekt’, aldus Hajjari.

Ryanair sloot in november 2018 haar basis in Eindhoven, maar kreeg van het UWV geen toestemming om de werknemers vanwege bedrijfseconomische redenen te ontslaan. Daarop stapte de vliegstunter naar de kantonrechter. De cabinemedewerkers vroegen de kantonrechter het ontslag wegens bedrijfseconomische redenen af te wijzen. Als de arbeidsovereenkomst toch op die grondslag ontbonden zou worden, dan wilden de medewerkers een aanvullende vergoeding van Ryanair, vanwege het ernstig verwijtbaar handelen van de prijsvechter in de periode van de sluiting. Daaraan heeft de kantonrechter vandaag dus gehoor gegeven.

Plaats op:
Datum: 2 oktober 2019
Bron: FNV
Gerelateerde artikelen  
10-04-2008 Nieuws Gebruik geheime camera mag van rechter
05-06-2013 Nieuws Poseidon en Axis met Match & Catch op SSA in de prijzen
01-04-2009 Nieuws Trigion beveiligt Afghanistan-top
11-10-2019 Nieuws Heijmans werkt aan infrastructuur Eindhoven Noordwest
07-10-2019 Nieuws Schiphol mag eisen stellen aan arbeidsvoorwaarden beveiligingsbedrijven
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,98 seconden.