Nieuws  
 

Egress heeft de online tool Insider Breach Calculator, waarmee organisaties kunnen inschatten hoe groot de kans op een intern datalek door e-mailgebruik is.

De tool gebruikt een algoritme dat een schatting maakt van de datalekken op basis van het aantal inboxen van de werknemers binnen de organisatie, de sector waarin de organisatie actief is en het geschatte niveau van stress en vermoeidheid onder werknemers.

De basisdata zijn afkomstig van voorbeeldorganisaties, waarvan het gemiddeld aantal verzonden dagelijkse e-mails is berekend en de algemene houding van de sector is bepaald ten opzichte van security.

De Insider Breach Calculator van Egress voert een verdere analyse van de gegevens uit en berekent de waarschijnlijkheid van een lek door e-mailgebruik, zowel per ongeluk als uit kwaadwillendheid. Door gegevens uit het onderzoek 2019 Insider Data Breach te gebruiken, kan Egress bovendien beredeneren hoe deze lekken zullen ontstaan, bijvoorbeeld door te voorspellen hoeveel werknemers gegevens zullen lekken naar een concurrent of bedrijfsdata meenemen naar een nieuwe werkgever.

Met de introductie van de Insider Breach Calculator verstevigt Egress zijn positie als thought leader op het gebied van de oorzaken van insider breaches. Een recent rapport van het Information Commissioner’s Office in het Verenigd Koninkrijk, dat Egress op basis van de WOB heeft opgevraagd, liet zien dat 60% van alle datalekken veroorzaakt wordt door een menselijke fout. Ook uit de gegevens van de Autoriteit Persoonsgegevens over de eerste helft van 2019 bleek dat in Nederland het grootste deel van de datalekken veroorzaakt wordt door (onbewust) menselijk falen. Daarnaast bleek uit het onderzoek 2019 Insider Data Breach van Egress dat 95% van de IT-leidinggevenden zich zorgen maakt over de insider threat. En 79% denkt dat werknemers afgelopen jaar per ongeluk gevoelige bedrijfsdata in gevaar hebben gebracht.

Plaats op:
Datum: 8 oktober 2019
Bron: Egress
Gerelateerde artikelen  
15-05-2019 Nieuws Egress opent Europees hoofdkantoor in Amsterdam
08-03-2019 Nieuws Verizon zet de schijnwerper op cyberaanvallen van insiders
29-01-2020 Nieuws Insider threats kosten organisaties jaarlijks ruim 10 miljoen euro
19-02-2020 Achtergrondartikelen Interne datalekken grote zorg voor 97% IT-leiders
22-05-2018 Nieuws BPSolutions gaat strategisch partnership aan met Dtex Systems
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,9 seconden.